top of page

Propòsits que no compliré

Any 2016… i els propòsits que no compliré? O aquest any si?!


Ja està, una altra vegada comença un any nou i ho aprofitaré per canviar allò que m’agradaria que fos diferent. Tots sabem com funcionen els propòsits i quines característiques tenen: ens els posem i en aquell mateix instant ja sabem que serà complicat que ho aconseguim.


Hi ha dos punts importants en aquest procés:


Quin és el millor predictor d’èxit en les auto-propostes de canvi? Ha de ser un objectiu que depengui de nosaltres en la seva totalitat o com a mínim en gran part. Hem de fraccionar els objectius i posar dates límit, tal com les empreses fan un pla de negoci, nosaltres fem el nostre pla de canvi. Hem d’anticipar quins problemes podem trobar i quines possibilitats de resolució hi ha. És important analitzar el procés de canvi mentre l’estem realitzant, què ens està funcionant i què no, d’aquesta manera podem ajustar i afinar la inversió d’energia i el pla de canvi. Si imaginem el canvi prototípic nadalenc d’aprimar-se de cara a l’estiu, pot ser que a l’abril no ens haguem aprimat el que havíem previst, i per tant haurem de revisar dieta i exercici punt per punt per poder-ho modificar.


El segon punt es refereix al significat. Què significa per a nosaltres que això canviï? Què es posa en joc? A què renunciem? Seguim sent nosaltres si canviem aquesta part? Si vull deixar de ser tant brusc al dir les coses per passar a ser més afectuós en la comunicació, però sentim que així no ens prenen tan seriosament, considerem que és un bon negoci el canvi? Si ens volem aprimar, però aquell moment de seure sols i menjar xocolata i pastes és l’únic moment que tenim de plaer durant la setmana, estem fent un bon negoci amb el canvi?


Així doncs si ens proposem un canvi hem de tenir en compte com formulem els objectius i quin significat té el funcionament actual i el desitjat. Com a apunt final volem destacar que tot aquest procés és adient quan anticipem que el canvi pot ser complicat o portem temps intentant-ho sense èxit. En el cas contrari no cal aportar tanta complexitat als processos de canvi que anem fent de forma natural, tot triant com volem ser.

No oblideu de valorar cada pas que aneu aconseguint, recompenseu-vos! Cada petit pas ja és un èxit que us apropa al vostre objectiu! Feliç any 2016!

Posts Recents
Arxiu
bottom of page