top of page

Intel·ligència Emocional

En el darrer programa de Ràdio Esparreguera vam parlar de la intel·ligència emocional!


Què son les emocions?

Les emocions son un sistema que ens informa sobre les nostres motivacions, necessitats i vivències de les nostres relacions. Despreciar-les o negar-les suposa no accedir a una informació vital, que si nosaltres rebutgem, ens condicionarà sense que siguem conscients.


Perquè ens fan por les emocions?

  • Perquè creiem que ens generaran dolor i que no serem capaços de suportar-lo. Buda deia: el dolor és inevitable, el patiment es opcional. No podem amagar-nos, per molt que ens esforçem, de les coses que ens passen sense que nosaltres tinguem control d’allò (accidents, malalties, morts…). Si retenim el dolor, amagant-lo, es convertirà en patiment. L’única manera de superar el dolor és atravessant-lo. Fa molt mal però després baixa d’intensitat i amb el temps passa.

  • Perquè creiem que ens faran sentir dolents, dèbils, tontos, o diferents als altres; o per altra banda, massa iguals a algú que no ens agrada. És a dir, que no volem sentir pel significat que implica sentir.

  • Perquè ens faran sentir culpables per sentir coses que no hauriem de sentir en el moment vital que estem atravessant. No sentir ens protegeix. Si connectem, igual tindrem més consciència del que necessitem i això pot dur-nos a entrar en un dilema, i ens farien prendre decisions que ens poden allunyar d’allò que es coherent amb la definició que tenim de nosaltres mateixos.


Inhibint les emocions igual tindrem control durant un temps però el pes de tenir-les tencades ens passarà factura, ja que és un sistema orientador, regulador i productor de significats, sense ell, perdrem claredat i poder personal.


Si vols escoltar el programa complert clica aquí!


I si tens ganes de millorar el teu benestar personal, o la teva relació amb les emocions, no dubtis en contactar amb nosaltres ;)
Posts Recents
Arxiu
bottom of page