top of page

Seguim aprenent (TEDx: Desafía las normas)

Fa uns díes vam asistir al TEDx "Desafía las normas" que van cel·lebrar al Tecno-campus de Mataró sobre emprenedors. Va ser una experiència molt enriquidora! Us volem traslladar algunes de les idees que ens van agradar més:


Javi Inglés, director creatiu va compartir la seva visió sobre l’aprenentatge de la creativitat. Aquesta és una habilitat com qualsevol altra que s’ha d’exercitar i mantenir. Ell postula que la creativitat s’aprèn per osmosi, per convivència amb gent i en un entorn creatiu. Hem de poder tolerar, per tant, que al principi les nostres creacions siguin mediocres, i poc a poc anirem millorant. És necessari recórrer tot el camí per arribar a generar bones idees, així doncs ens hem de permetre fallar.


Joan Boluda, consultor de marketing online i emprenedor, ens va explicar que definir els errors com a fracàs no ens resulta gens útil, és més, ens bloqueja. Ell proposa explicar-los com a intents. Deia que difícilment algú pot fer una empresa i que li surti tot fantàstic, per tant cada intent és una oportunitat d’aprenentatge. Sembla que al nostre país encara ens fa vergonya intentar un projecte i que no funcioni, i això ens frena.


Anxo Pérez, autor de “Los 88 peldaños del éxito” ens va traslladar la mateixa idea, però va incidir més en la falta d’iniciativa com a causa de la falta d’emprenedoria. La majoria de nosaltres no passem a l’acció. Ens va encantar una frase que deia: "Las palabras de elogio y ánimo son el alimento de la ilusión, y la ilusión alimenta la vida".


Finalment Txell Costa, consultora de marketing i negocis, ens va engrescar amb la seva filosofia de “working happy”, una visió positiva de l’empresa, amb jerarquia horitzontal i llibertat d’horaris. L’amor pel nostre producte queda en segon lloc quan ens centrem en l’amor pel client: hem de centrarnos en les seves necessitats més que en generar-ne d’afegides artificials. "Tenemos que volver a conectarnos. Los superheroes actuales son los que tienen los cojones de mostrarse tal y como son, los que aceptan su vulnerabilidad y sus límites, porque ya son perfectos de nacimiento, no tenemos que ser otra persona...ya somos!" Ens agrada molt la seva visió!


Seguim aprenent i nutrint-nos per poder oferir-vos sempre el millor de nosaltres!! ;)


Josep i Silvia

Posts Recents
Arxiu
bottom of page