top of page

Vulnerable o Immune?

La vulnerabilitat no es basa en conèixer la victòria o la derrota, sino en comprendre la necessitat d’ambdues: és implicar-se.

La vulnerabilitat no és debilitat, i la incertesa, el risc i l’exposició emocional als que estem sotmesos diàriament no són opcionals. La nostra única opció és implicar-nos. La nostra voluntat de reconèixer i connectar amb la nostra vulnerabilitat determina la força del nostre valor i la claredat del nostre propòsit; la nostra por i desconnexió determina el grau en el que ens protegim de ser vulnerables.

Quan ens passem la vida esperant a ser perfectes o immunes, sacrifiquem relacions i oportunitats que potser siguin irrecuperables. Sovint, malbaratem el nostre temps valuós, potser donem l’esquena als nostres talents, aquestes contribucions úniques que només nosaltres podem fer.

Ser perfectes i immunes pot semblar molt atractiu, però això no existeix en l’experiència humana. Cultivem la imperfecció!

La vida és implicació, sigui del tipus que sigui – una relació nova, una reunió important, el nostre procés creatiu o una conversa familiar delicada-.


Us convidem a explorar les següents preguntes:

  • Què hi ha darrere la nostra por a ser vulnerables?

  • Com ens estem protegint de la vulnerabilitat?

  • Quin preu estem pagant quan ens tanquem i desconnectem?

  • Com acceptem i connectem amb la nostra vulnerabilitat per començar a transformar la nostra forma de viure, estimar, educar i guiar?Si la nostra vida fos una pel·lícula quin personatge estaries representant? El protagonista, un actor secundari, un extra, la noia que porta el cafè, el guionista, etc. Cadascú de nosaltres tria el paper que vol ocupar, però hem de ser conscients que una major implicació del personatge suposarà una experiència més intensa. Així doncs, us convidem a posar-ho en una balança i decidir la posició que us valgui més la pena (a vegades no serà la més còmode!).


En comptes de seure a la cadira de l’espectador de la nostra vida i dedicar-nos a jutjar i a donar consells, podem decidir deixar-nos veure. Això és vulnerabilitat. És atrevir-se a arriscar.

Viure suposa implicar-nos amb la nostra vida.

Posts Recents
Arxiu
bottom of page