top of page

"Pensant en els altres"

Volem compartir amb vosaltres amb un documental molt recomanable, premiat en diverses ocasions, emès pel canal 33 fa uns anys. Aquest, ens parla sobre com s’han de treballar les emocions amb els nens. Els protagonistes són els alumnes d’una escola pública del Japó i el seu mestre, Toshiro Kamamori.


Aquest documental "Pensando en los demás" (Children full of life) és una revolució pedagògica i el camí per a un món millor.Quin mètode utilitza Toshiro? Dóna un valor especial al treball a l'aire lliure i en equip, es centra en potenciar la creativitat i volem destacar principalment el sistema de les "Cartes del quadern", en que tres alumnes escriuen cada dia una carta explicant les seves vivències i les llegeixen en veu alta amb els seus companys.


Aprendre a pensar en els altres és un dels objectius que promou amb les seves dinàmiques escolars. Les cartes són una eina molt valuosa per aprendre a compartir el que pensem i el que sentim, generant un clima de confiança entre tots els alumnes.


Ens crida molt l'atenció com gestiona una situació molt habitual en l'entorn escolar, com és el Bullying. Quan el grup s'ha trobat amb aquesta dinàmica, han conseguit parlar-ne i generar un ambient on poder comprendre com es sent cada nen. També creiem que és un model a seguir per poder compartir altres temàtiques com poden ser la pèrdua d'un ésser estimat.


És un exemple de com l'educació emocional es pot generar i aprendre dins de l'aula ;)


Esperem que el gaudiu!!


Posts Recents
Arxiu
bottom of page