top of page

Novetat i Estabilitat: ho vull tot!

Tradicionalment el matrimoni era una institució per generar descendència i partimoni. En moltes ocasions l’amor no hi intervenia, com a mínim al principi. En contrapartida, apareixien amants per satisfer aquestes altres necessitats més passionals.


Avui en dia li demanem tot a la parella. Comencem per entendre dues de les grans necessitats que tenim com a humans en les relacions:


Per una part volem seguretat, dependència, confidencialitat i permanència. Però per l’altra demanem aventura, novetat, misteri, risc, perill i sorpresa. Així doncs, actualment li posem una demanda ferotge al nostre company reclamant pertinença, identitat, continuïtat però també transcendència, misteri, sorpresa, demanem confort, i límit; novetat i familiaritat, predictibilitat i sorpresa.


Qualsevol de nosaltres es sentiria sobrepassat davant d’aquesta demanda tant extensa i contradictòria, però de fet són els components dels dos pilars d’una relació: l’amor i el desig.


L’Amor que com a component principal té la proximitat i el Desig que es basa en la distància (com el foc que necessita oxigen per alimentar-se). Així doncs el primer s’alimenta de tenir cura de l’altre, estar atent a les seves necessitats, escoltar-lo, recolzar-lo, etc. I el segon, apareix quan hi ha distància i després ens retrobem. Quan entro en contacte amb la meva habilitat d’imaginar-me amb la meva parella (en la distància). Quan veiem a la nostra parella com una persona autosuficient (segura i radiant), fent el que li apassiona, quan la veig en una festa amb altres persones, etc. Quan la distància entre els dos és confortable. És en aquest espai entre jo i l’altre en el que viu l’impuls eròtic.


Aquest equilibri en el que anem pivotant entre les dues vessants és on resideix la màgia d’una parella saludable.


Finalment us presentem algunes pistes de què fan les parelles amb alt erotisme: tenen espais d’intimitat eròtica, entenen les relacions sexuals com un acte que va més enllà de l’orgasme, comprenen que el desig té oscil·lacions, però sobretot saben què fer per retornar l’oxigen a la parella.


Si voleu més informació podeu contactar amb nosaltres. Si us animeu, podeu compartir quines estratègies utilitzeu per mantenir el foc viu, estarem encantats de conèixer-les! ;)

Posts Recents
Arxiu
bottom of page