top of page

La nostra relació amb el menjar

Avui a Ràdio Esparreguera hem parlat de la relació que establim amb l'alimentació.


L’alimentació forma part del nostre dia a dia, la relació que mantenim amb els aliments és de gran importància per la nostra salut física i psicològica. En la línea de promoure el benestar psicològic, us apropem una eina que us pot ser útil basada en el Mindfulness.


T’ha passat mai que estàs menjant mentre mires la televisió, distret, sense realment assaborir els aliments que t’has preparat i els has digerit sense adonar-te’n? Sovint, és una activitat que realitzem amb el “pilot automàtic”. Des del Mindfulness, us convidem a centrar l'atenció amb l'alimentació i prendre consciència del moment present, des d'una actitud amable amb nosaltres mateixos.


Per on puc començar? un primer pas per saber quina és la nostra relació amb el menjar és preguntar-nos: com sé que tinc gana? on la noto en el meu cos? (potser la notes a la boca de l'estòmac, a la panxa, potser a la boca, etc).


Si tinguéssis una escala de puntuació, del 0 al 10 (on 10 es que tens molta gana), en quin punt et situaries? Et convidem a observar si aquesta escala canvia!





A més a més, volem compartim 7 pistes que et poden ajudar a identificar si tens una relació saludable amb el menjar:

  • Et sents feliç participant totalment de la vida quan no estas menjant (el menjar no és la unica font de plaer i satisfacció).

  • No menges sense tenir gana.

  • Deixes de menjar quan estas tip i pots deixar menjar en el plat.

  • Deixes intervals de varies hores si no tens gana i sense pensar en el menjar, alternant amb les hores de menjar, en les que tens gana i gaudeixes menjant.

  • Gaudeixes consumint molt tipus d’aliments

  • Mantens un pes saludable i regular o que fluctua entre 3 o 4 kg adalt o abaix. No necessites pesar-te més d’una vegada cada tants mesos o anys.

  • No t’obsessiones amb el menjar, ni comptant calories per poder decidir si pots permetre’t menjar alguna cosa.

Si no compleixes algun o cap punt dels de la llista, has de saber que no ets l’únic! Molts de nosaltres hem desenvolupat hàbits alimentaris perjudicials degut a les diverses influències que hem tingut. Menjar de forma conscient, pot ajudar-nos a restablir la nostra sensació natural d’equilibri i satisfacció amb el menjar.



Si vols escoltar el programa complert clica aquí!


I si tens ganes de millorar el teu benestar personal, o la teva relació amb l'alimentació, no dubtis en contactar amb nosaltres ;)








Posts Recents
Arxiu
bottom of page