top of page

Tipus de Famílies

En la darrera col·laboració a Ràdio Esparreguera vam parla de diferents tipus de famílies.


La família és l'equip que tots tenim per defecte. Des de ben petits, els nostres referents ens transmeten els valors més importants per ells. Així, mentre anem creixent aprenem com funciona el món, com funcionen les relacions, com es transmet l'amor, entre d'altres.Hem volgut triar aquesta classificació per identificar alguns tipus de families o de funcionaments que s'han agrupat en diferents models:

  • Hiperprotector: la temàtica més important és la protecció, la idea de que el món es perillós. Els adults substitueixen als joves, els hi fan la vida més fàcil i intenten eliminar totes les coses que poden suposar una dificultat per al fill.

  • Democràtic-permissiu: la temàtica més important és que en aquest tipus de familia es decideixen les coses de forma democrática. Pràcticament hi ha una absència de jerarquia on els rols están diluïts entre pares i fills, es decideixen les normes entre tots i s’ha d’evitar el conflicte.

  • Sacrificant: la temàtica més important és el sacrifici, es transmet l’amor a partir del sacrifici de les pròpies necessitats devant de l'altre, generant un “deute” en l’altre. El que s’ha de fer a la vida i el sacrifici pels altres és el més important.

  • Intermitent: families on están en constant canvi, segueixen diferents linees educatives (a vegades hiperprotectors, a vegades democràtics, etc) que poden generar confusió en als fills.

  • Delegant: families que delegen la criança dels nens a les families d'origen (als seus pares) i perden autoritat sobre els fills. Els avis es senten responsables dels nets i desenvolupen un sentit de preocupació més alta del que els hi pertoca pel seu rol.

  • Autoritari: un dels dos pares intenten exercir el poder de forma autoritaria, els fills han de seguir ordres, fer el que toca i sino es castiga (de forma desmesurada). La importancia recau en valors com l'esforç, la força de voluntat, l'honestedat, l'honor, etc.


Amb aquesta classificació, us volem proposar que identifiqueu quins valors són importants en la vostra família i pugueu escollir quins valors voleu per a la família que voleu construïr ;)Si vols escoltar el programa complert clica aquí!


I si tens ganes de millorar el teu benestar personal, no dubtis en contactar amb nosaltres ;)

Posts Recents
Arxiu
bottom of page