top of page

Fugim de l'avorriment?

Fugim de l’avorriment?!


Recordes l'última vegada que et vas avorrir? Quanta estona va passar fins que vas trobar alguna cosa per fer? Segurament no gaire. De fet, socialment es premia l’activitat, el ritme frenètic, la programació d’agenda un mes per endavant. Si compleixes aquests termes ets més desitjable, o això ens arriba. Fer, fer, fer i acabem per no ser; perdem el contacte amb nosaltres mateixos quan estem tant centrats en l’acció exterior.


Però perquè ens fa tanta por estar avorrits? Quan no estem fent cap activitat, no estem ocupats en res, ni estem planificant interiorment, és com si algú ens posés un mirall al davant. No ens queda cap altra opció que mirar-nos i pot ser que no ens agradi el que veiem. Aquest és el primer estadi que transitem quan parem: girem la mirada cap a nosaltres, començem a escoltar les nostres necessitats i per tant ens obliga a fer alguns canvis vitals que poden ser incòmodes.


En segon lloc hi ha la sensació que tots coneixem d’estar avorrit, fastiguejat, sense ganes de fer res, però amb ganes de sortir d’aquest estat. És una sensació desagradable, però què hi ha a l’altre costat? Heu passat mai una bona estona avorrits? Sense intentar solventar-ho. Heu passat mai aquesta barrera? Quan podem aguantar aquest estat, al cap d’una estona entrem en un món diferent: és una porta a la creativitat. Es començen a generar idees que abans no hi eren, veiem alternatives, obrim mires i creem genialitats. Et convidem a veure Cindy Foley que ens en parla al seu TED “The Benefits of Boredom


No tinguis por de l’avorriment! És una oportunitat de contactar amb tu mateix i de generar un espai de creativitat! No pateixis si els teus fills no tenen una activitat cada tarda i s’avorreixen, de ben segur que ja trobaran alguna cosa per fer. Deixem-los experimentar aquesta creativitat a ells també. ;)Avui et volem proposar un repte! Avorreix-te tant com puguis... traspassa el límit de l'avorriment i dóna la benvinguda a la creativitat. Què sorgeix en tu? Què necessites? Com estàs? T'agrada la vida que estàs construïnt? :)Josep i Silvia

Psicoterapia Esparreguera | Creativitat

Posts Recents
Arxiu
bottom of page